sushi_blogindlaeg

Hvor kommer sushi oprindeligt fra og hvad anbefales at drikke til sushi?

Jeg vil fortælle lidt om de to spørgsmål, der oftest stilles, når man taler om sushi.

Hvor kommer sushi fra?

Jeg troede i mange år, at sushi oprindeligt kom fra Japan, men det er faktisk det sydøstlige Asien nærmere betegnet Kina.  Rå fisk blev pakket ind i et lag af fermenterede ris, som gjorde fisken langtidsholdbar. Når fisken skulle spises, blev risene kasseret. Risene blev fermenteret i mælkesyre, det blev udskiftet med eddike i perioden 1336-1573 og blev ikke mere kasseret, men blev spist.

Hvad skal man drikke til sushi?

Da jeg startede med at spise sushi for mange år siden, var jeg meget i tvivl, om hvad der var bedst at drikke til sushi.  Nu har jeg smagt flere forskellige vine til sushi og er blevet langt mere erfaren med drikke til sushi.

Smag er forskelligt og derfor er det helt op til en selv, hvad du foretrækker at drikke til sushi. Du kan sagtens nyde øl, hvid- eller rødvin til sushi. Men er man til øl kan anbefales lyse øl eller japanske øl.

Det kan anbefales at drikke hvidvin til sushi. Det synes jeg personligt er bedst. Jeg kan anbefale Stony Creek Sauvignon Blanc fra New Zealand, som er super elegant og med frisk frugt smag. Eller en god Riesling eller Pinot gris.

Og for alle os der er vilde med italiensk prosecco eller en spansk cava er de også perfekt til sushi. Så du kan sagtens nyde en mousserende vin til din sushi. Men udgå meget kraftige hvidvine, sushi er helt klart i bedst selskab med lette og elegante vine.

Er du til rødvine, vil jeg anbefale en Pinot Noir fra Bourgogne, der jo også kan drikkes afkølet og passer godt til risenes bittersøde smag. Eller en californisk Zinfandel, der egner sig godt til tun, krydrede makiruller og ål.

Derudover er den japanske risvin Sake perfekt til sushi eller grøn te. Jo, der er mange muligheder heldigvis. Prøv dig frem.

God fornøjelse!